نام رشتههاي دانشگاهي كمدرآمد در بريتانيا اعلام ميشود
بر اساس پيش نويس لايحهاي در دولت بريتانيا، قرار است نام رشته هاي دانشگاهي كه از لحاظ درآمدزا بودن و آمار استخدام فارغ التحصيلان در رده پاييني قرار دارند اعلام شود، تا دانشجويان پيش از انتخاب رشته درك بهتري از آينده شغلي خود داشته باشند.
در پيش نويس اين لايحه عنوان شده كه يكي از اهداف اجراي چنين برنامهاي افزايش رقابت بين دانشگاهها و همينطور ايجاد تصويري شفاف تر براي دانشجويان است تا آنها در مورد ارزش شهريه اي كه براي تحصيل در رشته دانشگاهي خود مي پردازند راحت تر تصميم بگيرند.
ديويد ويلتز، وزير امور دانشگاهها مي گويد كه چنين برنامه اي قدرت بيشتري به دانشجويان ميدهد تا بتوانند بر ميزان مبلغ شهريه دانشگاهها در رشته هاي مختلف تاثير بگذارند.
در حال حاضر دو سوم دانشگاهها در انگلستان اعلام كرده اند كه قصد دارند در سال تحصيلي آينده حداكثر شهريه ساليانه مجاز كه توسط دولت تعيين شده (۹ هزار پوند در سال) را از دانشجويان دريافت كنند.
موضوع افزايش شهريه دانشگاهها در انگلستان با مخالفت گسترده دانشجويان روبرو شد تا جاييكه در چند مورد دانشجويان با تظاهرات و راهپيمايي در خيابان ها خواهان بازنگري در تصميم دولت اين كشور در افزايش شهريه ها شدند.
در جريان بعضي از اين راهپيمايي ها، عده اي از تظاهر كنندگان خشمگين شيشه مغازه ها و برخي از ساختمان هاي دولتي را شكستند كه اين موضوع به درگيري پليس با آنها منجر شد.
آقاي ويلتز معتقد است بسياري از رشته هاي دانشگاهي از نگاه كارفرمايان ارزش شغلي چنداني ندارند.
در چند سال اخير رقابت براي ورود به بازار كار براي فارغ التحصيلان دانشگاهها در انگلستان بسيار دشوار شده است.
اين موضوع باعث شده كه براي برخي از متقاضيان ورود به دانشگاهها با توجه به شهريه بالاي دانشگاهها ترديدهايي در مورد ارزش مدرك تحصيلي آنها به وجود بيايد.
يكي از نظرسنجيهاي اخير حاكي از آن است كه كارفرمايان به طور متوسط براي هر يك موقعيت شغلي كه در بازار كار ايجاد مي شود، در حدود ۸۳ درخواست استخدام دريافت مي كنند.
پيش نويس لايحه اصلاحات در دانشگاههاي انگلستان با مخالفت حزب اقليت كارگر، در پارلمان بريتانيا مواجه شده است.
اين لايحه مخالفت دانشجويان را نيز در پي داشته است.
از جمله آرون پورتر، رييس اتحاديه دانشجويان در انگلستان هشدار داده است كه بسياري از دانشجويان درمورد دانشگاه ها و رشته هاي تحصيلي شان دچار سردرگمي خواهند شد و اين موضوع به ايجاد بي نظمي در نظام آموزش عالي در اين كشور خواهد شد.
ديويد باركلي، رييس اتحاديه دانشجويان دانشگاه آكسفورد هم در واكنش به اين خبر گفت: "آراستن پيش نويس اين لايحه با كلماتي كه حكايت از افزايش قدرت انتخاب دانشجويان دارد، شبيه اين است كه يك خوك را با رژ لب آرايش كنيد. تحصيل و آموزش موضوعي نيست كه بتوان آن را خريد و فروش كرد".
در بخش ديگري از پيش نويس اين لايحه آمده است كه دولت قصد دارد به دانشگاههايي كه شهريه خود را محدود به ۷۵۰۰ پوند در سال و يا كمتر از آن مي كنند اجازه دهد تا ظرفيت خود را افزايش دهند.
|